PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

28 June 2011

KAWAN-KAWAN INTERNASIONALE



Nak katakan aku ni jenis peramah sangat ..tak jugak tp aku ni jenis MUDAH MESRA. Kalau dah ngam tu dah serupa dah kenal berpuluh tahun. kahh.. Bab berangin tu ada gak tapi leh control lagi la. Aku ni x suka cakap tak tentu pasal, ada benda nak cakap baru aku cakap. 

Tapi aku ni jenis suka BERKAWAN. sedar tak sedar dari sekolah menengah aku ada kawan INTERNASIONALE.. maknanya kawan yang bukan dari MALAYSIA. Dulu zaman sekolah ada kawan dari GERMAN tp sejak habis SPM tetiba je lost contact. mana ntah dia agaknya pindah rumah kot.
Bila masuk U.. dapat lak kawan dari indonesia, saudi arabia ..best gak kawan-kawan dgn dowang ni sbb budaya tu berlainan.

Disebabkan aku ni jenis FANATIK artis luar negara terutama artis KOREA. Ramai lak kawan-kawan segila aku. Dari filipina ada, korea ada, indonesia ada, australia ada, thailand ada, mexico ada, singapore ada,jepun ada, taiwan ada. Aku selalu contact dgn dorang tru personal web, twitter & fb je. Setakat ni kawan dari korea, indonesia pernah la jumpa. Yang lain tu insyaALLAH one day aku akan jumpa gak dowang. Seronok kawan dengan dorang ni sebab kepala pun sengal & bengong cam aku. wakakakakaka... 

selain dari fans artis korea, ada ramai gak kawan-kawan dr fans artis malaysia. Macam-macam ragam ada tapi aku seronok. Kalau dorang dtg malaysia, aku jd tour guide dorang..kalau aku dtg negara dowang, dorang lak jd tour guide aku. 

Geng mommies.com pun ada dari luar malaysia. :) best kongsi ilmu, cerita & budaya.

Tentang bahasa tu belakang kira... kalau dah jenis MUKA X MALU. ko speaking huru hara pun leh jalan. Aku ni speaking idokla pandai mana tapi bolehla dari langsung tak bole. hahahahaa. :P



3 comments:

el said...

aku dulu pun ada kwn luo ngara
tp lost contact...hehehe
kagum ngan hang mcm2 negara kwn hang no..

irma said...

mmg...agree sgt2&x dapat dinafikan lagi....ko mmg seorang peramah.....walaupon dlu kita jauh tp tetap rs cam kenal dah lama kan...kan..

MUMMY ILA said...

el : tula..aku pun x sangka ada ramai kawan cam skrang. itula kan teknologi masa kini. yang jauh boleh didekatkan :)

kak irma : hehe..malu dengo. itula aku pun suka kawan dgn ko kak irma. terasa cam adik badik. usia bkn penentu. semua rasa 1 keluarga :)

 
template by suckmylolly.com