PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

29 November 2009

[MOVIE TIME]The Twilight Saga :New Moon

Aktiviti arini [SABTU], kami anak banak p tengok wayang kat 1Utama.. Aku mmg x pernah tau pun pasal cite ni.. haha.. rupa-rupanya cite ni diadaptasi dari novel NEW MOON hasil nukilan Meyer Stephenie. Awal-awal aku tgk cam blur skit tp dah suku cite aku dah syok tgk..best gak kan?.. bukan pasal pelakon hensem ke cun ke idak tp jalan cite tu mmg best. Aku rasa lepas ni ada Part seterusnya.. apa pun aku terlalu berharap BELLA menjadi milik JACK Serigala dr EDWARD si pontianak tu.. Disebabkan aku telah jatuh cinta dgn cerita ni..aku balik je rumah terus search katalog library opis aku.. nampaknya NOVEL tu hangat dipinjam. Aku dah reserve novel tu ..harap ada berita baik minggu depan. Dapatla aku baca novel tu (bio btol aku ni.. i hate to read novel but ill try!) hahahaha.. (^_^)

13 comments:

ramlan jantan said...

uhuk uhuk... ni stok citer anak2 buah aku ni..hehe...budak2 remaje..ke ko pasan masih remaje..hehe..ok la layanzzzzzzz

ramlan jantan said...

alamak..sori..ni besen kau

MUMMY ILA said...

mrs ramlan : hahaha..nampaknya begitu la sbb aku ni amat suka tgk cite2 camni. Aku ngan apis agaknya masih berjiwa remaja. masing-masing xcited nak tgk...apis lg la siap xplain asal usul cite ni kat aku.. pesal aku x tahu?? dia lak yg tahu...hahaha

FaizAmYAirieL said...

besh erk cite ni?ari khamis ari tu pegi umah ayien, die pon nak pegi berdating berdue dgn jin nak tgk citer ni..ekekee...dah lame daku x tgk wayang laa...teringin lak nak tgk wayang..ngeee

MUMMY ILA said...

paeh : g la tgk..kekekeke.. sementara lom tempoh berpantang.. :P

ayien78 said...

Ila...huk huk huk...citer ni sgtttt beshhhh!!!! FYI, aku dh tgk part 1 hari khamis sebelum tu...so bila tgk part 1 lagila teruja nk tgk part 2 nyer citer....

Excited nyer pasal....dari mlm rabu lagi aku dok mengingatkan Abg Jin ku nk g on the dot 1st day filem ni kluar.... end up!!! sgt frusttt sbb ada sambungan lagila...so next year la kena tunggu lagi aduyaiiiii

Jin siap sound..."mummy...udah2ler tu...nangis beriye2"
Of coz aku nangis...sbb si serigala tu tkde sapa yg ambik...kalau boleh pass kat aku kan baik....hehehehehe sgt mencairkan jiwa tgk serigala hensem k

MUMMY ILA said...

ayien : hahahahah.. tula ada part 3 lepas ni. ko tau ayien.. aku x suka dgn dia edward. hahaha.. dah la muka pucat (dah nama pontianak) wakakaka.. aku lg suka si jacob tu. badan sasa..muka okla hensem skit.. lgpun jacob kan penjaga dia dr si pontianak edward tu..langsung x protect si bella. huhu.. kalau aku jd bella baik aku couple dgn serigala..i like mata jacob..ngehngeh..

miss♥wahida said...

akak..bestnye dah tgk cite new moon..x silap saya bella akan bersama dengan edward last sekali..x silap saya la..apapun akak try baca ke empat2 novel dia..best sangat..

el said...

smlm nyaris2 aku nak tgk new moon tu..tp od x suke..sbb ms twiligh dulu tu cite nye sgt2 borin..aku igt ed jd pontianak dasat..tp..tgk lebih pd love stori jerk...

so insyallah kalo ada ms nti aku nk tgk jugak..x pun beli cd jerk..hehehe

aku tgk 2012..w/pun cite tu mmg bengong..tpi aku suke efek dlm movie tu..tp sedih gak tgk cite tu..sbbb ada humanism skit...huhuh sbb kait ngan budak2..hehehe

MUMMY ILA said...

el : aku x tgk pun 2012.. aku x suka sbb dia propaganda kafir. kalau x kuat iman..cetek agama leh syirik percaya benda2 tu. but for fun xpela kan ...masalahnya aku mmg x bape minat cite2 camtu. baik aku tgk animasi..haha

MUMMY ILA said...

wahida : akak masih menunggu novelnya dipulangkan.. ehehehe
malas beli..pinjam je kat library.

miemiey said...

saya mmg minat wayang ni..tapi tak rancang lagi nengok cite ni...

MUMMY ILA said...

miemiey: bulan nov-dec ni filem best2. bulan ni target nak tgk 'storm warriors' my fev hero.. iken cheng... wallaaaaa

 
template by suckmylolly.com