PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

29 January 2010

2 DAY (23JAN) : KAMPUNG AYER, BRUNEI

 
 :: bas town dikenali BAS PEPEL ::
  
 :: Keindahan Masjid Sultan Omar Ali Saifuddin, Bandar Seri Begawan Brunei ::
  
 :: Pandangan dari bangunan Yayasan Brunei ::
  
 :: cantik view ni ::
  
:: gaya artis tu..haha ::
  
:: mommies yg vogeh! ::
  
 :: view lagi ..i like it ::
  
 :: Kampung Ayer ::
  
 :: jom ronda-ronda naik bot sepanjang perkampungan KG.AYER ::
:: best! Izz x takut langsung ::
 
 :: harus aku berposing kan? ::
  
 :: pemandangan dr sungai ::
 
:: ini sekolah ye.. sekolah atas air ::
 
 :: perkampungan di air ::
  
 :: kehidupan warga Kampung Ayer ::
  
 :: menikmati keindahan & udara yg nyaman ::
 
:: rumah yang sungguh naif..kehidupan yang x dapat aku gambarkan ::
 
 :: Pengangkutan utama mereka ::
  
 :: izz & zie ::
  
 :: kemesraan 2 kawan baik ::
  
 :: izz ni ada hati nak capai air kat bawah tu.. x padan kecik ::
  
 :: masing-masing menikmati keindahan alam ::
  
  
:: pelancong sporting cam kami jugak..siap melambai-lambai ::
  
 :: ni ada kisah.. kononnya batu ini asal dr sebuah kapal yg karam..
dan dikatakan sekiranya air naik melepasi paras batu bukit ini..Brunei akan musnah di landa air ::
  
 :: Masjid Kampung Ayer ::
  
 :: antara cruise, bot yg ada ::
  
 ::: di Jeti.. boat kami B$30 ::

--- di darat berhadapan sungai  --

  
 :: Ada event Polis di sana ::
  
 :: polis rempit.. hehe ::
  
 :: kalau kat malaysia..takut bila nampak lori FRU ni.. kat Brunei..ok2 saja .hehe ::
  
 :: Arca yang menarik perhatian aku sbg pecinta seni ::
 
:: Suasana salah satu jalan di Bandar Seri Begawan ::

--- Bersambung lagi ----

4 comments:

Nur Syafawati said...

aku suke semua gambar di atas!!! i like!!!!cantik2 pemandangan di brunei..rase mcm nak pegi sane je..huhuhuh..

el said...

tenang je tmpt2 tu....a'ah kan sya bila lah kita nk pi sn kan kan kan hiksss

ILA HAFIZ said...

mmg tenang.. bersih.. itula penarik Brunei

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
Call : +6282214441280 / +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

 
template by suckmylolly.com