PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

30 September 2010

HARAM JADAH TOL!

Geram tol aku petang tadi.. rasa nak sumpah seranah je. sakit hati sangat!

Alkisahnya camni, aku baru je amik izz dr taska. Memang kebiasaan aku akan ikut jalan simpang 3 jalan Langkawi tu. Semenjak Condo PV12 & MyMydin  tu jalan langkawi semakin sesak. Tambahan plak pengunjung MyMydin yang parking di bahu jalan sangat tidak beretika. Kalau ikutkan apa la salahnya ko park kete elok-elok. Ini tak... ada ke parking menyerong macam jalan tu BAPAK DIA PUNYA!.. aku pun g gak MyMydin tu tapi reti nak pk keselesaan pengguna jalan yang lain. Kalau xnak bayar RM1 parking kat dalam PV12 tu.. ko park la kete elok2. 

Tapi ni bukanlah punca aku nak marah kat sini tapi aku geram dengan pemandu KERETA PERSONA yang no platnya aku kurang perasan. Secara AMnya memang la simpang 3 tu takde traffic light. so, masing2 pandai2 la cross jalan nak menyeberang. Aku pun pk gak nak menyeberang..agak2 clear aku seberangla. Macam tadi, aku tgk laluan simpang ke arah aku clear..aku terus ke depan nak menuju jalan besar. Kebetulan kat simpang depan tu mmg ada laluan utk U-TURN. aku mmg nampak ada kete tu, so aku berhenti & tunggu laluan dr arah jalan besar clear. nak menyelit pun xleh sbb 2 line tambah plak kete2 pengunjung MyMydin tu parking melintang sesuka hati. Kebetulan masa nak tunggu laluan clear skit, ada la kete cina ni masuk dr simpang aku td & berhenti sebelah aku utk tunggu laluan clear. Dia lepas laluan tu sbb ada moto lalu tapi aku x lepas sbb belakang moto tu ada kete laju berdesup. 

Kete PERSONA lahabau tu sebelah kanan aku yg berhenti kat laluan U-turn tu..aku pandang kete dia tp kurang jelas sbb tinted kete dia yg gray. aku nampak bayang2 je. Aku dah ckp sendiri "persona ni xnak jalan ke?.. kang aku yg jalan"..lama gak aku perati kete tu. Sekali aku ternampak la cam dia pandang ke arah aku & angkat tangan. so, aku paham dia suruh aku lalu. Aku plak dok pk mana leh aku lalu selagi dia ada sebelah aku sbb depan aku tu ada kete block parking x btol. Aku suruh dia lalu dulu tp lain lak jadinya. Dia hon aku sekuat hati.. BARUWAAAAAAAAAAAAA TOL!

Lenkali xyah pakai tinted gelap ..miscommunication kat situ ko tau tak bahalol!!!.. aku suruh ko..ko suruh aku. Masa tu aku dah cakap "BABI LA KO! DAH SAH AKU XLE KLUA!! KETE BANYAK!!"
Aku wat bodoh je lalu depan kete dia. Sekali aku pandang cermin belakang. terhegeh2 dia klua dr simpang macam bawak kete MERC. Dia konon cam kejar kete aku kot..sbb laju je dia tetiba ada kat belakang aku. Masa aku nak masuk kawasan umah, dia ada belakang aku. dalam hati aku "oooooooo...dia dok sini gak".

Lagi 1 hal dia buat aku sakit hati.. masa tu aku tgh lalu lorong laluan car park nak naik ke tingkat 2. Garaj kete aku berada di tingkat 2. sama plak dgn dia rupanya. Memang la aku masuk jalan salah nak ke atas tp aku berhenti bg kete lain lalu jalan yg betol termasuk dia. Dah mmg ari2 aku jalan camtu. aku bawak slow je.
Bukan aku je suka lalu jalan tu..ramai lg. Dia lak leh perhalankan kete depan aku & tengok aku cam bagus.. konon cam marah gile kat aku. Dia ingat aku takut dia???? plssssssssssss... la aku buat BODOH adala. ko pehal? x puas hati turun la. Tau pun ko takut..ko takut anak bini ko marah ke?.. 

Rupanya dia dok BLOCK C.. aku lak BLOCK B.. laluan parking mmg sama. Masa aku masuk laluan ke garaj aku tu, aku perasan dia berhenti kete & tengok aku park kat mana. Sure dia maki hamun aku bawak kete ntah apa2 padahal dia tu cam cibai. 
Lepas ni sure aku nampak kete dia lalu..aku xkan senyum. aku buat muka selenger. dia nak gaduh ..gaduh la.. kalau berani nak gaduh dgn perempuan.

Aku sampai kat rumah, aku cite kat apis. Apis ckp dia beranila sbb aku perempuan. Apis sampai turun bawah ke car park semata2 nak tgk kete mamat tu yang mana 1. kira apis dah aim la sape dia..kete mana. hehehe

5 comments:

saveme_zero said...

ek eleh...berlagak tol mamat tu ila. yg pakai cermin gray sapa suruh...suruh ikut law..x nak ikut..pastu nak salah org lain lak. klu aku pun hangin gak org mcm ni,dia x reti ke nak trn cermin ke apa. dia ingat mata ko ada scanner kot..leh nmpk apa yg dia ckp. bangang tol org mcm ni..sombong bodoh!

Mama Herda said...

ko gi culik dia...ko campak dia dlm kolam..heheheh..klu aku laaa..aku angkat kening ziana zain..hahaha..

ILA HAFIZ said...

kak sue : tu la pasal. aku nampak muka dia pun masa aku lalu cross depan kete dia. Cermin depan dia x tinted pun ..baru la clear. bahlol kan org tua tu!..

her : aku nak langgar je dia tp x sampai hati ada anak bini.

eLYies said...

ila..aku memula baca PERSONA..ingat aku..hahaha..

aper la hamba allah tu...belagak cam bawak BMW 7 series.....tah aper2 la

ILA HAFIZ said...

yies : tu la pasal. macam beso sgt ketenya. kalau aku jd dia ..lama dah aku sampai umah.

 
template by suckmylolly.com