PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

27 September 2010

MENYUSURI AIDILFITRI 2010


Alhamdulillah, setelah sebulan kita berpuasa. Kini tibalah Syawal menjelma. Nak katakan happy tu memang happy sbb dpt raikan kejayaan kita berpuasa & beribadah di bulan ramadhan ni. Tapi sedih gak sbb ramadhan telah berlalu meninggalkan kita.

Okla dah lama aku x mengapdet blog aku ni. bersawang mawang nasib takde spiderman je. kalau cam peter parker pun x best sbb x sehensem ironman. Raya2 ni kalau kowang perasan banyak lak cite spiderman ni 1 la 2 la 3 la ... ermmmm okla dr cite2 hantu. Dahla program banyak x best semua nak naik hantu aku baca info kat astro. asyik hantuuuuuuuuuuuuuuuu jek! haish pleaseee la tv stesen tahun depan xmo la cite gini. kasi berilmu skit la. aku 2-3 hari raya asik layan National Geographic je. tgk cite ikan ..cite binatang lg best. atleast aku tau pasal ikan2 pelik..kehidupan orang kat luar dr malaysia ni. ada gak ilmu aku dapat.
Tapi sedih gak raya ni x sempat nak tengok drama lakonan adik pojaan aku REMY ISHAK. Dengarnya cite tu best sgt.. THUMB UP Remy!!! bila la nak beraya dgn ko ni kan?. aku tepon ko x jawab plak. bz sgt ke???? janji aritu nak bg ko gambar bulan puasa tu.

sambung balik cite aidilfitri ni, tahun ni aku beraya di bandar je ..hehe dah memang aku orang bandar. SHAH ALAM sajo! mmg heaven gak beraya di bandar sbb org2 yang ada kampung semua dah berambussss (kasornye ayat)..eh balik kampung. Jalan memang lengang sgt..agak2 berani nak mati baring la kat atas jalan sure xde sapa nak langgar. Raya pertama mmg round2 jumpa saudara mara area KL/PJ je. penat gak beraya sampai muka pun cam hape!

tengok jela muka aku ni.. ni rumah terakhir aku g beraya. masa ni jam 10 malam.. Ya rabbi!!! muka cam orang lepas banak. x dinfikan aku mmg penat. mana taknya dari pagi sebelum raya sampai pagi raya aku sebok memasak & menyiapkan hidangan raya sorang2. Merbelessssssss!!! koma aku !! tp yela aku ikhlas buat semua ni sbb aku tau sape lagi nak buat kalau x aku. mak aku mmg tiap tahun cam xnak raya je. bab masak2 ni mmg malas dia. x tahu la kenapa mayb sebab dia pun dah takde mak baoak. adik badik pun xde. anak sulung kesayangan pun takde. adanya aku & adik aku je. so, disebabkan aku ada anak & suami perlu la memeriahkan raya. nasib la mak aku dpt anak yg cam aku ni suka masak..mmg penuh meja dowang aku siapkan makanan enak...enak ke???..enak la kan sampai bertambah2... haha...
Lagi menambahkan penat aku ni bukan apa ..si kecik izz tu lak demam. x hengat tol meragam dia. aku pun kekadang naik hangin sbb 24jam nak dengan aku. Raya pertama dia demam lg tp aku layankan aje. dia meragam aku buat bodoh kalau melampau sgt. Mengade berbakul2!.. lastly dia diam sendiri.

Banyak dah aku membebel cite pasal  aku menyusuri aidilfitri 2010 ni,. Oh ye cantik x tema kaler aku tahun ni. PINK KALERRR youuu..!!... hehe
X sempat nak amik gambar sekeluarga memandangkan anak meragam .. ni jela yg ada.. :)
SELAMAT HARI RAYA semua!!!!




5 comments:

eLYies said...

ila muncul kembali..bravooooooooo!!

Bibu said...

aku nak cakap ape aku nak cakap hahaha
pink kaler..aku tiap thn anak2 mintak pink..Fengsan!

ILA HAFIZ said...

yies : yeaHHHH i`m back!!

ILA HAFIZ said...

kak wil : tu la pasal sbb ko ramai anak dara. hahaha aku je anak dara..yg lain teruna, nasib la laki aku jenis unisex. x kisah je dia

Mama Herda said...

ambikkkkk koooo..semuanyeee pink..hehehe

 
template by suckmylolly.com