PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

02 October 2009

SESI MERAYAP RAYA

Takde apa aku nak story pun kat n3 ni.. just nak flashback kenangan raya ke 2 & ke 3 je. Raya kedua mmg aku segombolan kaum kerabat laki aku, apis merayap beraya ke rumah2 saudara mara yang penting. Ramai gak tahun ni x dapat pergi sebab ada yang meninggal, ada yg tkde kat rumah, ada yg malas nak pegi.. so, raya kedua tu berjaya pegi 3 buah rumah je. Pagi-pagi dah bersiap konvoi ke rumah kakak apis no 2, kak nor di damansara. Kira lepas raya tu kak nor ni pun ikut sekali ke destinasi lainnya. Gambar kat atas ni kat rumah kak nor..sambil lepak2 bergosip dgn kak ipa aku no 3, kak zaimah. Jangan ditanya baju aku pakai tu baju raya ke idak?.. heheeeee... tahun ni aku ada sepasang je baju raya, tu baju 3 tahun yg lalu before peknenkan izz. Pakai je mana yg ada. Bonus takde kena la berjimat cermat. heheeeee ^_^ :: opsss.. jangan meluat ye. aku tgh mood "gedik" :: :: ni aksi menantu terlampau.. kak ipa aku yg bg status ni sbb aku posing depan mil aku..kahh :: :: ni la wajah aku kalau aku ber make up.. aku ni ikut mood gak nak cat muka..kahh :: :: aksi gedik bersama kak zaimah..(kak ipa no 3)..dia pun ting tong cam aku :: :: aksi manje bersama anak ikan eh..anakku yg comel..izz :: :: dah salin uniform .. masa ni sbb baju kotor kena gula-gula :: :: ni dah sampai umah alang misah di Jeram. kampung atok apis :: :: hidangan istimewa.. aku suka ketupat alang..x tau kenapa..padahal ketupat sama je kan? :: :: rendang ayam feveret aku.. style ni je aku suka :: :: rendang kerang..hidangan wajib orang2 kat Jeram :: :: dari Jeram, k.selangor.. terus ke Nilai.. umah busu nor. izz bergurau senda dgn anty nana (cousin apis ) :: :: selepas terjah nilai.. kami terus ke bandar baru bangi.. rumah pak mat (adik fil aku)..masa ni dah nak balik ke KL.. :: :: Raya ke-3...sesi kawan beraya di rumah aku lak.. ni Qaseh Irish..anak kawan kami.. pandai posing..ni dia buat aksi sendiri.. :: :: haaa amik ko.. skrang pose atas basikal..dah beso leh pose atas posheee :: :: ni adik Qaseh.. Qisha Anggun..izz cam biasa amat perihatin pada baby. sebok nak dukung padahal baby pun dah sama beso dgn dia. heheeee :: :: aloh..aloh...sayangnye kat baby.. izz & Qaseh kiss Qisha... :: :: ni nampak main sama-sama.. ada masa berebut basikal & kuda. budak-budak biasalaaaaa... ::

6 comments:

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

amboi..tu model utk iklan jual bunga ke?

el said...

mmg kelasss mummy izz pose gedikkk taw..i loikeeeee

eh pic izz sorg tu kan
npk dia dah besar tau..compare ngan aku jpe dia ritu...tpi tetap cute cam omaknyer jugak

FaizAmYAirieL said...

awwwwwwwwwww....kebayee gitewww....i likee...sgt menggediks...kahhhh....food snap mu itew membuatkan air mate hati ku berlinangan..huhuhuhh

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

cantik gak ko make up eh..

Dayah said...

cantik la umah kakak ipo ko...alamak lupa pulak nak puji model bunga...model tu pun chanteekkk !!

ctm-cak'on said...

hamboi mama izz posing sakan tuh, lau x letak pic izz kot ingat ank dara mne ni, ekekek...

 
template by suckmylolly.com