PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

11 December 2010

ANAKKU KEMARUK KE JAMBAN

Sorry la kalau ada yang tengah membaca entry ini sedang menikmati juadah yang enak-enak.
Terdetik hati nak berkongsi cerita tentang anak bujang aku ni. 

Alkisahnya anak aku ni masih lagi memakai dryper walaupun sudah berusia 3 tahun. Kebanyakkan kawan dia di taska sudah pun free-dryper tapi izz ni masih lagi. Kalau disoal kenapa nak pakai lagi? dia pasti jawab "izz kecik lagi la mummy. izz kena pakai nanti mummy marah izz" hahaha.. anak aku ni badan yang halus macam budak 2 tahun tapi otaknya akalnya sangat bijak. Ada saja yang dia fikirkan.

Berbalik tajuk kat atas tu kan, aku ni 1st time terfikir nak bagi dia berak kat atas jamban. Sebelum ni memang aku penah bagi dia gunakan potty tapi dibuatnya mainan sorong 1 bilik air. YA TUHAN..SABARKAN aku..
Kadang-kadang dia berak saja atas lantai bilik air tu kalau dia tengah mandi. Payah lak aku nak basuh sebab lubang air bilik air aku ni moden skit. Bertabung la plak salurannya, terpaksa lak aku kutip najis dia. huhuhu

Pertama kali dia mencangkung atas mangkuk jamban duduk sambil memaut tangan aku. hehehe Baru dia best sgt berak atas jamban. Yang tak boleh tahan tu sambil melepaskan hajat. Dia leh cakap "MUMMY.. BEST LA BERAK SINI. NANTI NAK BERAK LAGI LA YE"

aku angguk jela.. haaaaaaaaa amik selang 10min dia ajak masuk bilik air sebab nak berak.. pulak dah ko!...

6 comments:

myaishahhafiz said...

he he he
tak dpt bayangkan nanti nak latih puteri berak kat toilet mcm mana gayanya

el said...

hahahahah
ms mula2 danish putus pampers
jamban kpg aku ngan umah kt penang ni lain
kt penang ni jenis cangkung maklumlah umah kpg..tp kt kpg aku tu jenis duduk
suke benau danish berak ...kejap2 nak berak kejap2 nak berak..kdg2 tu aku intai gak ape yg ko buat dlm tu..dah ke danish..awat lm sgt...kejap ler kejap ler katanya..hahah ghupenye dia syok duduk dlm tu..nak main flush tu tarik kuo..adoiiiiiiii
hahahah budak2 akai tinggi hehehehe

ieda said...

izz dah pandai berak kat jamban..amsyar berak masih lg gagal utk dilakukan dlm toilet..kalo tandas duduk tu mmg kompem jerit takut..yg cangkung je lulus tu pun tepi2 je..pampers xpakai dah cuma time dia nak yak je mtk pakai..

azian_ab said...

hebat izz!!! good boy!! :D mcm ni la anak mak yan hehehe.

teringat plak time mak yan dulu. tandas cangkung tp mak yan takut pnye pasal...kena pakai kayu palang letak kat tgh. haaa brtenggek la atas kayu tu hahaha. adik mak yan dah terror x pakai kayu... tp mak yan pasih lg brtenggek hhuhuhu.

skrg tidak lg ngeh3 ;)

Bibu said...

jenuhler mummy nak teman kahkahkah

eLYies said...

hahahha..cute la si izz ni..wakakkaa

 
template by suckmylolly.com