PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

13 December 2009

Betta (Siamese fighting fish)

Hadiah istimewa yang aku beli tanpa pengetahuan apis & izz. Memandangkan izz ni byk mengikut aku, suka pada binatang ni..aku decide nak beli something utk dia. Mula-mula nak beli kura-kura tp aku tertarik lak pada ikan ni.. Betta (Siamese fighting fish) atau dalam bahasa melayunya "Ikan laga spesis siam" 
Akan datang aku nak letak aksesori lain utk ikan ni.. aku x tahu nak namakan dia apa tp izz asik panggil "fish"..so namanya dia "fish"..hehe... 
Jumaat lepas kan aku cuti sempena hari keputeraan sultan selangor..tu yg aku diam2 p beli.. izz balik je taska..menjerit nampak ikan ni.. suka sgt dia. Kalau nak bg makan ..izz la tukang letak makan..salin2 air bagai semua aku la buat sbb izz kecik lg.. :)
so..inila kawan baru kami di rumah :)


 
 
 

6 comments:

♥ Eda ♥ said...

ainaa pun sker fish....bila aku main fishville dari luar dier dah jerit fishhhhhhh fishhh.....aiyohhhhh....tapi tak sker makan fish..wakakakaka

MUMMY ILA said...

eda: dia pecinta ikan..mana leh makan ikan tp izz suka makan ikan.. hehe.. nanti balik sini..leh la bela sekor cam izz.. senang je jaga ikan ni.. x perlu oksigen ke apa.. jaga air ..jaga makan je.. :)

ai said...

alahai...keciknye umah fish. nnt kau belikan la besau skit debab..syian dia..

MUMMY ILA said...

kak ai : xyah beso sgt .. dia pun kecik lg..nanti dah beso baru aku bg umah baru :)

el said...

comel ikan ngna umah dia

danish pun mmg suke fish
dia pun sebut fish gak..pantang npk fish..memanjang sebut..
aina samalah ngan danish..npk abah dia main fishville kat fb..mama fish..babah fish..hehehe

lg satu mmg suke makan fish...
mama nak fish...

MUMMY ILA said...

el: haha...aku saje beli umah dia kecik sbb tuan ikan pun kecik cuma mummy ikan je besar... :P

 
template by suckmylolly.com