PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

30 December 2009

LANGKAWI TRIP 2009 - 1 DAY

Trip Cuti-cuti Malaysia + celebrate 5th Anniversary kami..Kembali ke langkawi untuk kali kedua sejarah menyambut anniversary & kali pertama buat izz. Kali ni kami bercuti dengan family kawan rapat kami, Rudy & Feezah & anak dara dowang, Teha. Perjalanan dr rumah ke Tmn Melati (LRT train ) - KL Sentral (ERL train) - Salak tinggi ( Transit Bus) - LCCT Airport (AA flight). Awal2 aku dah telan pil travel sickness ..haha...kenapa? sbb aku ni mmg mabuk naik kenderaan berkotak seperti train & bus.. (bukan sengaja tp mmg dr baby aku camni)..

Aktiviti Hari pertama (22dec2009, selasa)

8.15mlm - Selamat mendarat di Airport Langkawi
**15min di airport menyelesaikan pencarian kereta sewa..akhirnya WAJA AUTO 4D3N (RM270)
8.30mlm - Check in Hotel Helang (sebelah airport je..5min jalan kaki dah sampai)
9.00mlm- Klua dinner @ Restoran Najjah, Padang Matsirat
10.00mlm - Jalan-jalan & shopping @ Pantai Cenang


:: aku masa ni mamai skit sbb effect ubat travel sickness .. haha ::


:: dalam ERL train menuju ke Stesen Salak Tinggi.. ntah apa aku merepek masa ni.. ::


:: dr Salak tinggi stesen, kami naik Bas transit AirAsia ke LCCT ::
:: Teha, kakak yg setia melayan adiknya, izz ::
 
::Kapal tobang yang kami akan naik ::


:: Pengembaraan bermula.. masa ni kapal tobang dah selamat di atas awan ::
:: aku cam biasa mmg suka dok tepi tingkap..suka tgk suasana di atas sana ::

:: tengok..indahkan ciptaan ALLAH S.W.T ::
:: ni bukan laut atau padang ye..ni kepulan awan dan pancaran sinar matahari petang :
::masyaALLAH! cantik x terkata ..::
 
::Selamat mendarat di Langkawi Airport ::
::Amik kete sewa WAJA AUTO 4hari rm270 kira dah habis nego ::
::Minyak jimat rm40 utk 4 hari perjalanan::


:: Ya rabbi gediknye pompuan ni!::
:: Aku dah sampai Langkawi & Check in Hotel Helang ::


:: Bilik yang berbaloi-baloi.. seluas rumah aku..
siap ada ruang tamu di luar bilik.. katil walla.. ::

:: kami stay suite room..ada 2 bilik connecting ..
senang kami nak menyembang ..bilik dia bilik aku...bilik aku bilik dia juga..::
:: yang paling suka anak-anak sbb dowang ni xleh berenggang.. ::
 
:: katil beradu kami 3 banak ::


:: inila 2 budak yang lasak, bertuah & memeningkan kepala ummi,ayah,mummy & babah ::
:: Geng upin ipin.. time baik cam adik badik..time gaduh..adoiii.. bising mulut makbapak ::

:: masuk je bilik..anak-anak dah meroyan nak mandi. oppss..ni budak2 xde hal la bogel sama-sama..mak pak jgn buat lak.. nak buat ..kasi RETAK LENS aku.. hehe ::

:: Klua dinner @ Restoran Najjah, Padang Mat Sirat ::

 :: Usha sekitar Pantai cenang.. sempat gak rembat selai sluar ni. saja nak berboria dgn feezah.. hehe ::
-- Balik ke bilik & tidooo....zzzz -


-- bersambung pada hari kedua plak nanti ye.. --

6 comments:

el said...

hapening la beb
suke lah hotel tu sgt2 cantek
nak lg..sure suh aku tgk fb kan
xpe..akan ku terjah
tpi mmg superbbb la

A.I said...

luas ooo bilik tu! selesa kowang anak branaks...

pemandangan dr atas awan mmg cantek. kalau bleh plane tu brenti, aku suh dia benti jap aku nk pijak awan. eh, tak bleh ke? ;P

ILA HAFIZ said...

el : haha..tunggu gambar-gambar seterusnya.. :)

kak ai: mmg luas.. kalau anak banak ko pun selesa sgt. haha..ko nak benti turun pijak awan ye?.. hehe
ko pijak terus jelus kot.. BOLOSKAN AWAN ITUUUUUUUUUU!! tp kan tingat cam cite kartun snow bear dulu2.. best kan dia lompat2 atas awan

fazilzura said...

wahhhhhhhhhh besh nye korg ... mmg dari umh naik public trasport ke?

gambo mandi bogel tu paling besh heheheh sekci sakan ..

ILA HAFIZ said...

zura : aah..kami survive sendiri.. umah kami kan dekat dgn lrt tmn melati tu. dr rumah ..fil anta ke lrt. naik lrt terus ke KL sentral..dr situ kami naik ERL..sampai salak tinggi..naik bas LCCT.. balik pun camtu.. xyah nyusahkan orang :)

♥ Eda ♥ said...

terbaek!

 
template by suckmylolly.com