PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

21 November 2008

Anak baru

>> on setup
Ni la anak baru aku. Aku ni x tau la rezeki aku bekerja kat sini. Murah rezeki tol, org pakai 1 pc ..aku sampai 5 pc. hahahaha.. tapiiiiiiiiiiiiii... tgkla pada keje aku plak. Aku kena handle 5 projek dalam 1 masa. semua ni anak-anak angkat aku, atas tanggungjawab aku memelihara, menjaga & menggunakan mereka. Aku x tahu sampai bila aku akan berada di sini. mayb sampai pencen tp aku x kisah la sbb aku rasa nila kerja aku yg paling aman & tenang sepanjang aku penah bekerja di dept lain selama 6 tahun ni.
Ada bilik sendiri, ada equipment sendiri, keje pun sendiri, bos yg refer kat aku :)) ..keputusan pun aku yg buat. apa nak lagi kan?.. syukur alhamdulillah.
Anak aku ni kejenya utk "post-production" aku akan gunakan dia utk aku buat editing filem/video/muzik/audio utk projek aku. Dia antara anak yg terhebat setakat ni sbb kelajuan & potensi dia yg teramat la tinggi. Aku pun x sangka bos aku leh belikan sbb dulu aku penah xplain pasal benda ni & hege dia pun makoiii....sampai pencen pun aku x mampu nak beli. Mayb bos aku nampak kesungguhan aku & cara keje aku. so, dia akur & buat keputusan utk belinya.
Nampaknya aku dah nampak bayang, yg aku xkan dpt keluar dr sini. bos aku cam dah ikat aku kat sini. Kalau dok keje company ni, dah leh mintak UP gaji tp gomennn??... camni la dia. hehe..
selagi aku x further study & upkan qualification aku.
so, aku kenalkan anak baru aku yg aku namakan "lil mojo". :) siap ada set DVD KAROEKE PLAYER tu.. cam bos aku tau aku suka melalak. (dah dia selalu dgr aku melalak).. leh la layan koke time stress.. hahaha (klau aku berani la)

10 comments:

saveme_zero said...

MAK AII...ABIS LE OPIS KO PAS NI ILA...WAKAKAK.

kirana-ummikmal said...

isk lg sakan la ko gelek pas ni yer ila...
wakakkaa

Eda said...

pening aku tak paham..haha

ctm-cak'on said...

lawok la komen k.sue n k.kir nie! hahahhahaha...sy tolong gelak ek k.ila sementara k.ila gelak, hahahahahhaha...

Mummy ILa said...

wakakakakaka.....(tgh layan lagu oldest.. knife...)

Mummy ILa said...

eda - ko x paham?.. aku lg x paham. kenapa aku byk sgt tugasan :)

Bibu said...

Ko macam2 la Ila!!!

ZiE said...

hahah tonggang langgang la opis ko lepas ni ila.. begegar opis ko ngan boss2 ko sekali join koke. hahaha pening pening aku.. wakakakakak

ai said...

wahhhh..
boleh le kau bukak Little Rexbox kt opis kau tu ila! muahahahahaha

elly said...

ni bilik opis ke bilik koke kahhhhhhh... dahsat la keje2 ko ila...

 
template by suckmylolly.com