PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

10 November 2008

Hidung IZZ bengkak, Bibir berdarah

 

>>bawah bibir kanan pun ada bengkak merah tu
skrang ni aku kat opis dgn izz. Jam tepat kol 7 malam. Aku balik dr opis td terus amik izz kat taska. sebelum tu teacher dia ada call, bgtau hidung izz semakin teruk. mmg dari hari jumaat lepas, teacher izz mengadu bibir izz berdarah cam kering. Aku ingatkan sbb kurang air . so, aku bg jela dia minum air byk & kerapkan susu. Sabtu bibir dia dah baik sikit tp malam tu adalak bibir di tempat lain yg berdarah. cam seolah kering sgt.
Ahad tu perasan hidung izz kat tgh2 antara lubang kiri kanan tu bengkak merah. aku sapu krim tp tengah hari tu aku perasan kat bawah bibir cam naik merah cam gelembung air. dia pecah & berair. aku sentiasa lap bg kering. izz xdelak menangis ke apa. dia ok je.
Pagi tadi masa aku anta dia ke Taska, aku perasan berkuping lak kat tengah2 hidung tu. aku pesan teacher dia basuh mulut & hidung dia dgn air. nak lap2 ni aku risau izz sakit plak kan.
Petang tadi bengkak berair plak tepi hidungnya. Aku terus bawak dia ke Klinik UIAM tp doktor plak takde sebab g rehat & solat maghrib.
Memandangkan sejam lg aku kena tunggu, aku balik ke opis.. x jauh dr klinik dlm 5min je. aku lepak2 sini dgn izz.  Baru kejap ni, apis (babah si izz) datang ke opis aku mengejut. sure dia x senang duduk kat umah bila dpt tahu keadaan hidung anak dia. 
jap lg aku nak bawak dia g klinik balik. nanti aku updet info terbaru izz. chowwwww

4 comments:

Eda said...

ko dah lama eh ade blog..cuma dah bersawang ..wakakaka...takpe lap2 sikit..lama2 shining balik la..hehe... sian izz...izz kunyah apa tu sampai kena infection tuh...ko dah cek taik dier...kadang2 apa yg di telan tu kuar kat taik..mana taww...huhuhu

mummy-izz said...

aku dah cek taik dia..normal je..xde lak apa2..sbb taik dia lembik.

mayb tangan dia kotor..aku x pasan.

NUR SYAFAWATI SHAMIOON said...

ciannyer anak aku ni...sakit2 mulut ngan idung..huhuh.mcmane pun izz maintain cute mcm mummy kamooooooo..

mummy-izz said...

wakakaka.. :) mummy mmg cute..

anak mimi la katakan...

 
template by suckmylolly.com