PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

19 November 2008

Gigi oh Gigi

"Gusi oh gusi, kenapa ko sakit?" "camne aku x sakit..gigi sebok nak tumbuh!" "Gigi oh gigi, kenapa ko nak tumbuh?" "Suka ati aku la bila nak tumbuh!" uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :( Sejak semalam aku menderita menahan kesakitan. Gusi bawah bengkak. Sakit berdenyut2.. jenuh aku kumur air garam la..listerine la ..tp masih lg sakit. sapu minyak angin..tampal koyok tp sakit gak. Malam tido pun x bape lena. Pagi td aku terbangun kol 5 disebabkan x selesa. Selalu kol 630pagi baru aku bangun. Arini jd hari x hangat aku. cek punya cek..sah la gigi gerahang bongsu nak tumbuh. Terasa tunggul gg ada di celahan gusi yg bengkak tu. :( Last aku rasa derita ni 2 tahun lepas b4 mengandungkan izz. Tapi masa serentak keluar gg gerahang bongsu bawah kiri & atas. Demam seminggu dibuatnya. Jumpa dentist..deme nasihatkan buang sbb takut ada infection tp kalau xnak buang, aku kena selalu jumpa dentist buat pemeriksaan gg atau berus hujung gg tu dgn berus budak2. Nampaknya kali ni, aku redho jela gg ni tumbuh. Takmo aku kena belah gusi.. tatutttttt!!!.... ** dah umo camni pun masih tumbuh gg, maknanya aku belia remaja lagi.. heheheh :D

6 comments:

ai said...

AYOYOOOOOO...anak ngan mummy berlawan2 nk tumbuh gigi. Kau makan le panadol. Kurang skit sakit gg tu.

errr...nape yek, takde lagi gigi tumbuh kt mulut aku??? errrk..

nasz said...

YE LA ILA, MKN PANADOL LA

Mummy ILa said...

sat g aku makan kak ai..nas :(

Eda said...

adoiiiii...sengal nya sakit gusi n gigi..ekeke..mak ngan anak berlumba2 tumbuh gg..wakaka

Nur Syafawati said...

whakakkaka..lawak la..ila oiii..dah tue2 gini ko tumbuh gigi!!!!whakakakka...a ah..berlumba2 la ko ngan izz tumbuh gigi yer..whakkakka...
mak aku ckp..kalau nak tumbuh gigi maknya nyer nak besar..ko nak besar lagi ke ila..huhuh..udah2 la tu.kahhhhh...

Mummy ILa said...

eda & sya - tu namanya aku lom tua lg. muda belia lg ni. kalau ikutkan dental record,,gg bongsu akan tumbuh around age 17-26yrs. so, im still 26yrs lg.. tu yg tumbuh last gg ni. atas dah tumbuh..bawah kiri pun dah 2 yrs ago. so, ni penamatnye.

sengal..denyut2.. xpela nak besokan tetek je la

 
template by suckmylolly.com