PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

22 January 2009

BLOGGER AWARD FROM BUDAK MERAH

Tenkiu dak merah sbb sudi memberi award pinky ni. Apa pun aku cuba menjawab apa yg patut aku jawab. hehehe..... Rules: Citer kan apa yang korang tahu tentang penyampai award ni dan sila bagi 10 fakta tentang diri korang.(PASTIKAN FAKTA!!BUKAN AUTA YER...) Yang kat tengah tu la wajah "PENYAMPAI AWARD"..hehe :P
Okla.. aku cite la pasal minah ni. Nama dia ni Nur Syafawati bte Shamioon
a.k.a SYA. Dia ni beza 11 bulan je dengan aku. Dia ni ada sorang anak dara yg cute, namanya DINA (klon bapaknye zul)..
Aku mula kenal SYA ni dalam M.COM.. around dec 2006. Masa tu aku baru mengandungkan izz. 1st time aku jumpa dia ni pada 6 May 2007 (Ahad) jam 3 ptg di BP Plaza Idaman, gombak. Masa tu aku dah pakat dgn dia nak melawat kak yatie (MamaRais) yang tgh berpantang di Damansara Utama..Masa tu dia pun tgh mak yong cam aku gak cuma bezanya perot aku comey. Ha..gambar kat atas tu, kenangan pertama aku jumpa SYA. Cun kan dia masa jd mak yong. hehe.. aku rasa skrang ni jarang eh x penah nampak budak merah ni pakai anting2 gayut cam tu..(ke ni pesyen masa mak yong je..:D). Dia ni hebat gak cam aku sampai cukup bulan pun still driving & berjalan sakan. Patut gak la kita ni beranak takde hint ye sya..kahhh.. Aku masih lg teringat 1st time dating makan2 kat PIZZA HUT TTDI. melantak x hingat..kahhh..patutla dina kuat makan. kuikuikui..
Dia ni aku rasa serasi dgn jiwa raga aku. Minat pun lebih kurang sama. Dia pun byk gak paham isi hati aku ..mayb kami ni anak tengah & dah biasa dr kecik hidup berdikari . Apa pun aku suka kawan dgn dia ni. Dia jenis yg open cam aku..gila pun cam aku ..leh masuk dalam byk situasi. Tahan maki..tahan gurau..tahan lasak..tahan apa lagi ek.. x tahan napsu kot. kahhhhh...
10 FAKTA TENTANG AKU!...
1- Nama aku FAZILAH BTE BASARUDDIN. Nama manja aku banyak. Mak aku panggil "ILA" tp nama impian dia, "ZEL". Abah,abg,adik aku plak panggil aku "NEE". Laki aku panggil aku "ILA"..kekadang"SAYANG". Opismate aku lak panggil "FAZILAH" (skema la plak).. Kawan-kawan panggil "ILA".
2- Aku ni lahir kat HOSPITAL UNIVERSITI KL . Anak jati SHAH ALAM. Aku dibesarkan...disekolahkan di SHAH ALAM gak. Aku ni generasi PERTAMA di SHAH ALAM. so, apa saja sejarah awal SHAH ALAM aku tau. hehe..
3- Aku anak TENGAH dr 2 saudara lelaki. (ABANG & ADIK LELAKI). Kira aku ni anak tunggal perempuan. Adik badik aku ni sume jarak umonya. Ada 3 ERA..70-an,80-an & 90-an. Walaupun aku anak tunggal ppuan, hidup aku xla manja sgt sebab mak abah aku jenis tegas & garang. Salah sure kena punya. Lain salah..aku pun kena gak. hehe...
4- Umur aku skrang 27 tahun 11 bulan. Lahir pada 27 DISEMBER 1981.
5- Aku dah berkahwin & ada seorang anak bujang yang comel,cinonet & cerdik cam aku..(perasan). Namanya AHMAD IZZ HAYDER. Aku pun ada suami namanya AHMAD HAFIZ.
6- Aku ni suka berkawan. x kira lelaki ke perempuan ke pondan ke gay ke. Janji dia baik dgn aku..aku pun baik dgn dia. Aku ni jenis mudah mesra cuma lambat skit nak START ..selalu ada jenis orang yg aku terus mesra cam 100 tahun kenal. cam dgn penyampai award ni la.
7- Aku ni kaki jalan,kaki sosial..kekadang aku ni xleh dok umah 24jam..sure aku rasa x sihat. Dapat jalan ke kedai pun jadila. Nasib la dpt jodoh dgn suami yg kuat jalan gak. xla aku sangap sgt. Dia takde pun dia izinkan aku merayau. hehe
8- Aku ni KERAJINAN ada moodnya.Kalau sampai mood rajin, aku leh jd org yg pantas buat keje yg byk benda nak buat. Kalau malas tu, mampos la aku x buat..aku buat dek je.
9- Aku ni sensitif skit bab keluarga. Mudah sgt tersentuh. Kekadang depan orang aku tunjuk hati kering aku ni tp sebenarnya dlm hati tuhan je tahu. Sebab tu aku ni kalau nengok cite pasal keluarga ni..air mata aku mudah berlinang..
10- Aku jenis yg TAHAN MAKI, TAHAN LASAK, TAHAN GURAU. So, apa pun orang buat kat aku, aku x terasa sgt. Kekadang aku x perasan pun.
tu jela pasal aku.. kang lebih2 orang kata aku ni perasan lak. Asik nak UP diri aku yg cun & comel ni....
(NAK BAGILA AWARD NI KAT kak SHAIS)

7 comments:

Nur Syafawati said...

bagus dan tahniah pada anda kerana telah menjalankan tanggung jawab anda!!hahaha

Mama Herda said...

meh ila..aku nak maki ko..ko tahan x..hahahaha..best laaa..adoiii...

MUMMY ILA said...

kakakakka....otak 3suku ADA!..tahan maki..ADA!!!

Eda said...

eh ade satu fakta ko tertinggal..ngko kan lesbo sejati..cam aku gaks..ahak..ahak...

MUMMY ILA said...

eda~ kah..tu underground..aktiviti sambilan.. part-timer kahhhh

Shais said...

ila,

malu ler nak citer pasal diri sendiri..

ayien78 said...

bagusnya...aku kena tag sampai sudah tk buat2 gak...so kowang2...jgnla tag aku di masa akan dtg...ehhehehehe

 
template by suckmylolly.com