PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

20 July 2009

KENDURI @ KAMPONGKU

N3 kali ni berkisar tentang kenduri kesyukuran menyambut orang baru dalam keluarga kami, Putri maisarah bte farizul nizam (anak abg aku no-4) a.k.a anak buah aku yang ke-4..^_^.. Kenduri kesyukuran, doa selamat utk semua cucu-cucu mak abah aku, tahlil utk atok opah aku & juga akikah afiq younis (anak abg aku no-3) dan putri juga. Jemputan hanya jiran terdekat,keluarga terdekat, saudara mara terdekat & terjauh serta kenalan2 keluarga kami. Aku amatla bz sepanjang kenduri ni dan sebelumnya. Almaklumla adik beradik x ramai, susah senang kami bersama menyiapkan segala-galanya. Penat masih lagi x hilang tapi aku berpuas hati sbb dapat menyediakan semuanya utk keluarga & anak-anak tersayang.

:: aku + puteri maisarah (ramai yg tersalah ibu..ingat ni anak aku)^_^:: ::cucu-cucu abah mak aku..baju putih belakang tu anak jiran a.k.a anak angkat family kami::
::suasana di pagi majlis..semua sebok...putri dah tido :
:: aku yg gigih menyiapkan buaian put3..jam sudah kol 1 pagi::
:: sudah pagi...ngantok laaaaa::
::semua sebok di bangsal masakan.. masak sendiri atas khidmat pak haji & pak seman::
:: aku selaku ketua menguruskan pulut kuning buat tetamu::
:: puteri dah siap solek dengan pakaian yg disediakan oleh anty ila (akula)..:::
::time cukur jambul..senyap je cam abg izz dulu2 ::
:: kak ida (kak ipa aku) mendodoi anaknya semasa marhaban ::
::majlis sudah bermula..para marhaban sedang berzanji ::
:: opah pun cukur jambul cucu pompuannya @ dapo..^_^ ::
:: potong skit rambut dia ^_^ ::
:: mommy & anak kesayanganku, ahmad izz hayder yg kecoh sepanjang majlis ::
:: bacaan kesyukuran ::
:: kambing akikah sedang dibakar ::
:: aku x tahu kambing ni biri-biri ke boa?..ada 2 jenis berlainan ::
:: ramai dah meliur ::
::seranggg!!! ada salad..fries..bersama kambing slices ::
::tetamu menjamu selera.. hidangan nasi tomato & kambing bako ::
::santapan apis ::
:: sebahgian tetamu yg telah hadir ::
::pakcik marhaban menjamu selera bersama teh tarik kaw ::
::akhirnya setelah kecoh 1 rumah..tido gak dia... sedap berendoi sampai 5 jam zzz ::
:: si kecik pun tido gak... ::
:: abg ku & isterinya... ::

:: aku cam biasa mmg amat over peramah dgn saudara mara.. ::

-- gambar selebihnya di facebook ku... ---

sekian....

12 comments:

el said...

wahhh aku teruja tgk itu kmbing...manyak sedap wooooo
teringin nak mkn la weiii..huhuhu

ai said...

uiiiihhhhh..meriah gilak!

kambing sekor terkangkang..mak aiii sodap eee..siap ada western lagi. huhuhu..rugi x dtg :( sama lak ngan kenduri sebeday ely..

Bed said...

aku pun nak kambing tu....sedap nyeeeeeee...wahhh 5 jam izz tido...lama glerrrrrrrr...shasha paling lama 4 jam je...

eLYies said...

kambing ngan salad tu buat aku TERUJAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

~~ciklinn~~ said...

aduyaiii tergolek ha kambing... yg paling best gambor akhir tu... sibuk bukan main ha mokcik baju pink tu.. kkikikiki

fazilzura said...

wahhh besh nye kambing bakooo

ctm-cak'on said...

izz duk dlm boyan tu k.ila? mujur izz ringan ek, lau x mau roboh, hehehe...

pasni leh la k.ila wat boyan utk bb baru mommies.com lak ek, ok x?

MUMMY ILA said...

el~mmg sedap beb ..langsung takde bau kambing..

kak ai~ alhamdulillah setakat ni kalau umah family aku wat kenduri ke makan2 mmg meriah. almaklumla x selalu wat kenduri. sekali buat meriah dgn makanan. umah org kuat makan..apa2 hal dok risau makanan x cukup. hehehe

bed~izz dah kepenatan..asik main je lari sana lari sini. tu yg dpt nenen terus tido x hengattt!!

elyies~ apa lg...simpan $$$..leh wat akikah aqil. jgn lupa jemput aku.. ^_^

ciklin~ tu baru dlm gambar..kalau realiti ko pun pening tgk aku. ke sana sini menyambut..menghalau tetamu yg datang dan pergi sampaikan orang ingat baby diraikan tu baby aku.

zura~ mmg best..kambing biri & kambing boa..alhamdulillah habis dihidangkan utk tetamu..

yam~ wakakaka...idokla cantik mana tp bole la. modal x banyak..ramai gak memuji. hehehe...
kalau perlukan pertolongan bole aje dong..sediakan saja bahan2nya

ZiE said...

amboii kambing terbakar le sib bek aku tak pandai kalau tidak mau melelh aku tengok ila... Comel babynye...

MUMMY ILA said...

zie~ faveret aku ni..kambeng tergolek. wakakaka..
comel cam makcik dia gak ^_^

Nur Syafawati said...

ila..mata aku pun tertumpu dkt kambing golek tu jer tau..walaupun aku x mkn kambing..tapi aku tau..kesedapan kambing tu kan..kan...huh...xpela..aku hanye mampu tgk je yer...weh ila..awat gambo ko yg last tu dah mcm wakil rakyat bahagian shah alam???kahhhh

MUMMY ILA said...

sya~ aku kan x-puteri UMNO shah alam. sebok melayan pengundi..UNDILAH SAYA!

 
template by suckmylolly.com