PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

20 February 2009

IZZ PEGI AQUARIA?

NO...NO..NO.. izz bukan di "AQUARIA" tp izz pegi "AQUARIUM"..kahhh..
izz ni suka sgt tgk hidupan haiwan,binatang & sangat la sayang pada hidupan ini. Disebabkan izz ni suka sgt benda2 camni, saje jela aku bawak masuk kedai ikan.. dia leh tgk ikan,kura-kura,arnab & kucing. cacing pun ada tp dia x geli..dia lg nak pegang.
Mummy tingin nak bela ikan tp xde masa lak nak menguruskannya. Izz panggil ikan tu"fish"..xleh bla anak aku ni. Spekang english saja. "I Look STUPID when I say In Malay mummy!" kahh.. tp tula kenyataannya si izz ni mudah btol dpt ingat setiap sebutan dlm english word. Mayb pengaruh cd learning yang aku hidangkan setiap hari sejak dia baby lg. Ni la hasilnya sampai aku ckp bola pun dia leh blur.. kalau ball ..cepat lak dia paham. Apa pun nakk.. mmg mummy suka ko camni. Blaja..blaja..blaja.. la..lepas ni mummy usahakan ko belajar bahasa arab plak..leh speking dgn danish al-unta.
khusyuk "pakcik" ni layan ikan2 kat kedai ni. ha nila ikan naga.. ini la ikan yg jd mistik di Tasik Chini.
saja nak selit gambo ni disebabkan arini FIL kesayangan aku & kak ipa aku yg sulong, kak niza nak pulang ke tanah air setelah 3 minggu pegi mengerjakan ziarah (umrah). Flight ke malaysia akan sampai kira-kira jam 1.30 ptg ni. sekrang ni dowang dah ada dlm flight saudi arabia..on the way ke KLIA.
Aku doakan BABA & KAK NIZA selamat sampai ke MALAYSIA dalam keadaan yg baik-baik. Abg ipo & biras aku (abg haizul & abg husni) akan amik dowang dr airport. Apis lak arini half day, temankan mak dia kat umah. AHLAN WA SAHLAN....

6 comments:

Mama Herda said...

Aku doakan semoga perjalan Fil & Sil ko semuanye selamat..amin..

Waa izz lps ni leh geng dgn aiman & airel..sbb diorg pn suka tgk ikan..gip me piveeeeee!!!

MUMMY ILA said...

her~ tula suka ikan..suka makan ikan..hehe

nasz said...

budak2 mmg suke tgk binatang2 ni. nak pulak ikan, dah sah2 blh tgk dkt2...

Nur Syafawati said...

aku suke tgk ikan je!!kalau suruh pegang ke..tangkap ke sorry!!!!i ngak mauukk!!!hehehe
aku doakan family mertua ko slamat landing...aminn

Eda said...

amboi izz speking english la..mentua n gf sgt segan k..kami stil lag lidah belacan..hehe

MUMMY ILA said...

sya~ alhamdulillah dah selamat tiba..

eda~ kah..dia broken.. malish lg.. hehe

 
template by suckmylolly.com