PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

16 February 2009

IZZ & UPIN IPIN THE MOVIE

Sabtu malam lepas, aku anak beranak p tengok Geng-UpinIpin kat TGV, KLCC. Kali ni x pergi bertiga tp bersama 9 org budak2, 3 orang mak budak & 2 orang bapak budak. Semuanya adik badik & anak2 buah apis. Memang kecoh, meriah bila klua ramai2. tu pun ada 3-4 orang x jadi nak pegi sbb ada yg nak siap2 pindah umah la..nak pegi memancing la.. yg tgh buat umrah. Orang paling happy?.. dah tentu la "IZZ".. sbbnya dapat keluar berjalan2 dengan cousins dia.
-- ni la barisan tiket upinipin yg dah dibeli sehari awal.. 1 baris tu family kami yg punyaaa!!
-- masa ni tgh tunggu time nak masuk wayang. p window shopping dulu tp budak2 ni sangkut kat kete alah ni. si izz x muat nak naik..depan pun jadila.. mak dara & anak dara yg over bergambo. kahhhhh >> blur..blur.. snap nak cepat sbb ramai lalu lalang. poyo gile cam pelancong plak.. -- izz teruja tgk upin ipin. dia xmo kat sini ..nak g tgk kat poster depan sana tu.. >> baba!! nak g sana la.. upin ipin sana lak..xmo sini...!!! >> lom apa2 lagi dah bedal popcorn..kahh.. ni abg haizol (abg apis), kak nori(biras aku), amirul & hana Sepanjang tgk upin ipin ni, izz mmg "good boy". diam je nengok sambil popcorn di tangan & air masak di sebelah. dok seat sendiri kauuu.. bukan apa pak uda tak jadi pegi. so ada la seat kosong. Mmg best movie ni..setanding dgn filem disney & pixel. canggih & puas hati tol. aku bagi 10bintang di langit...kira full mark la. Sebagai bekas pelajar 3D, aku tau nak buat ni mmg susah yg amat & aku respek & suspek kat dowang ni. sungguh la bangga MALAYSIA ADA FILEM CAM NI~~..MALAYSIA BOLEH!!! Selesai je tengok filem ni, ada la 2 insan yg tiba-tiba jd glemer. Kebetulan kak zaimah (kakak apis) gelarannya mmg "mak ude". Tiap kali ada je dialog "mak ude"..semua dok pandang mak uda kat hujung seat nun di sana..orang lain x gelak..kami anak banak plak yg gelak. (sengal tol).. lepas tu yg lg lawak & buat aku ni tersedak. Bila time "oppet" binatang yg agak cute gak la tu bersuara, si izz pun bersuara. Bayangkan dlm gelap klua sore dgn bahasa sama cam "oppet". kahhh.. dan-dan si izz dpt nama glemer "si oppet". kahhh.

4 comments:

izza-ibu syahmi &syaqira said...

SALAM PERKENALAN DARI KAMI.. KAMI PON IZZ GAK.. IZZARINA, IZZRIQ N IZZRIN... HEHEHE

saveme_zero said...

Geng bas sekolah ke ni..hahaha. best kan ila,mmg marveles geng ni

MUMMY ILA said...

izza~ kahh geng IZZ sudah mari. kahhh..salam kenalan.

kak sue~ mmg geng kete sekolah..3 biji kete kluo p klcc. penuh..padat & mampat!.. mmg best...

Mama Herda said...

perhhh berderet..bagusss izzz..good boy..muahhhh..

 
template by suckmylolly.com