PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

14 June 2009

RIVALRY GAMES 2009 [SJI vs VI]

Semalam petang aku p ikut laki aku apis ke sekolah lama dia di St John Instituition, Bkt nanas. KL. Alumni ada wat friendly games BOLA SEPAK antara SJI boys vs VI boys [Victoria Institution]. Alumni sekolah dowang ni mmg teramat-amat aktif since old boys tahun 60-an pun still joint. Apis selaku alumni batch 96`..[tuo dah kowang sume..this year dah sambut 30yrs] wakakakaka.. Untuk hari pertama, semalam.. "current" boys yang mulakan games. Lepas tu baru la "old boys" yang main..pangkat2 bapak-bapak..pakcik-pakcik yang main. Untuk ahad plak, alumni batch apis lak main. Dowang ni fight friendly games dgn VI boys je. Memandangkan 2 sekolah ni antara sekolah terkenal di kuala lumpur dan juga sekolah klustur..[sekolah harapan].Memang ramai jambu-jambu kat sekolah dowang ni. wakakaka. almaklumla sekolah BOY.. ["AIG"]pun ntah-ntah ada. hehehe.. So, layan jela gambo-gambo yang aku pilih untuk tatapan sini. Banyak sgt gambo..aku pertengahkan muka aku & izz yang dok gedik2 tepi padang udah la.. hehehe..nak tengok[mamat] ensem xde la ramai sgt..semuo dah tua-tua. yang [Jambu-jambu] mana nak main bola tengah padang ni.. habis muka berminyak..wakakaka..

[baru sampai..lepak dulu, izz pun baru bangun tido] [izz tengah tercengah nengok abang-abang "warm up" tepi padang]
[ ni pun tengah tekun nengok orang sepak bola]
[ aku yang konon nak jadi maskot SJI tp x menjadi]
[ ha... ni ala-ala model SJI tp tetiba angin kuat bendera dah berbelit..kahh]
[ceh dak ni pun nak pose cam mummy tp tetiba mata dok perati tempat lain lak]
[St John Alumni..since 1926..kira jela sekolah ni bape ratus tahun..]
[St John Institution]
[izz melawat kawasan x-sekolah babah, pak lang & atok dia]
[ mana la ko nak merayap dik oi]
[Recording utk NEWS NTV7]
[Acara special.."Unity" 2 sekolah yang masih meneruskan tradisi "friend 4ever"
[2007 dulu after games ni la aku terus masuk spital nak banakkan izz.. lawak tol masa tu]
[ tengah beraksi.. SJI & VI]
[ izz : "huh..bosan tol bergambo dgn babah ni.. whateverrr!!"
[view from padang SJI.. belakang tu kan KL Tower City..]
[Hutan simpan Bukit nanas & KL Tower City]

3 comments:

fazilzura said...

wah besh kan kalau ado alumi ni .. Dato' kat opis daku ni pun aritu ada wat .. dgn budk2 skioh dia..

** VI ??? huhuhu tingat my x bf ..

FaizAmYAirieL said...

wah happeningnyee..siap ntv7 datang tu..ehehe...mmg skolah yg fames ni..nasib x dek yg jambu kan kak ila..kalau x mau ko juling mate..ekekee

Bibu said...

cantek waa bangunan skool tuh..cat baru ye!bagus kome nih!

 
template by suckmylolly.com