PEMBACA / READERS

 mualai 26 SEPT 2010
since 26 september 2010

21 April 2009

TAG ' MASIHKAH KAU INGAT '

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya … - har har har har (aku nak gelak guling2 dulu)... MSN Messanger. Kahh...tapi bukan cinta cyber ye. Mula-mula kawan je.. aku kan friendly...mana-mana pun aku leh berkawan. 2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan… - slumber, otak x btoi gak cam aku, kelako & ada sedikit poyos (asal ajak makan je suka ckp "i hate oil & ice water"...konon masa tu jaga badan..almaklumla tiap ari g gym..skranggggg???? sendiri mau ingattttt!!) 3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda … - Atas jalan..hehe seingat aku dalam kete ..on the way nak balik ke umah. Dia ajak aku kawin. kahh 4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya … - hahaha..sori la yang.. saya terpaksa bgtau kat sini. kahhh ayatnya lebih kurang bunyi gini la " awak nak kawin dgn saya ke? kalau awak suka la..kalau x suka pun xpe. saya x kisah..saya sedar sapa saya.." kekekekekeke i still remember that... ;) 5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin? -Berkawan lebih kurang 2 tahun lebih, bertunang 5 bulan. 6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang? - 25 Disember ni genap 5 tahun.. makoi cepatnye masa berlalu... 7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda … - alamakkkk! banyakla kejutan dia sampai terkejut kujat aku. Tapi 1 kejutan yang aku x sangka masa befday aku ke 26. Aku balik keje , masuk je bilik terkojut aku ada bear pegang coklat & sekeping kad beso gambo kartun atas katil. masa tu baru tau ..laki aku ni romantika jugak ye. hehehe. selalu befday ke aniberseri dia cuma bg aku duit & suruh aku beli apa yg aku suka as hadiah dr dia. 8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga … - Perancangan?.. ermm..dapat perbaiki kelemahan & keburukan dlm hubungan. Hidup dalam sederhana tapi bahagia. Membesarkan izz dengan penuh kasih sayang dan cukup segala aspek. 9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ? - Layanan mengikut situasi. Tak dinafikan kami ni lakibini jenis yang pegang pada displin. Kalau anak buat salah pasti ditegur,dimarah. Kalau anak ikut displin, kami akan lembut & manjakan anak sebaik mungkin. Pendek kata lembut dalam tegas. Takde istilah "budak kecik kena biarkan dia buat apa saja dia suka". Salah tetap salah.. betul tetap betul. 10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda - Biasa je tak rapat sgt..x renggang sgt. sedang2 sebab aku pun dgn keluarga sendiri x bape nak rapat sangat2. kira boleh masuk la dalam segala situasi. Nak list sape? erm.... sapa2 je la yang baca blog aku ni. Agak2 teringin nak buat tag ni..silakannnn....

8 comments:

elly @ suely said...

tag ni p0n aku nak wat gak w/pon x ditag kahhhhhhhhhh.... lalalallaa....

kirana said...

kalo kena tag2 mcm ni syok kan....
baru kita sedar kalo ade keburukan laki kita atau kita sendiri pun..kita tersedar...
wahhhhh aku masih sayang dan jadik isteri dye sampai skrg...kekekeke

As said...

hmmm romantik gak hubby ila erk... tp dia mmg peramah masa jumpa dia lu... ya la slmaber org nyer... hehehehe...
ila pun ok... baik jer... hehehehe

FaizAmYAirieL said...

aku pon tgh excite nak wat gak nih..kaahhh...lomantiknye ayat ajak kawin tu...ekekeke

♥ Eda ♥ said...

haha besen... aku pernah ternampak gambo apis time skolah dulu dlm fb..sgt kurus babe... mcm tak phercaye... mudah2 an korang kekal bahagia selame2nyer..aminnn

*MaMa HeRdA* said...

suke aku tgk pic ko dgn apis tu..apis kuwus ms tu erk..waaaa..suh dia exercise wehhh..leh thn machonyee tu..hahahahaha..

MUMMY ILA said...

suely~ wat la ...aku dah tag pada semua pembaca blog aku yg lom buat..

kak kir~ mmg best dok mengenang nostalgia lama. hehe

as~ kembang bontot laki ila membacanya (dia dah baca dah semalam)... hehe

paeh~ lomantika habis..sungguh tragis..kahh

eda~ wakakaka..dia sememangnya dulu kurus. kalau dulu dok gaya skrang..mau aku pk 1000x..kahhh

her~ gambo tu masa aku baru declare. baru nak memupuk rasa cinta dan sayang. kahh.. masa tu dinner forum laki aku la. beberapa bulan b4 kami bertunang. kurus kan?..

iera_ayen said...

firstly aku nak gelak guling2 gak baca tag ni... kelako n lomantis la kowang ni.. aku nk thanx sbb sudi wat...

aku suka pic kamoo tu ila... muka ko n apis berseri2, patutler tgh berchenta...hehehehe...

suely- wat ler tag ni, sori x terlist nama mu.

 
template by suckmylolly.com